Ajankohtaista

14.10.2015

Vuoden 2015 syksy on yhä kansainvälisemmän Suomen aikaa, ja M2HZ jatkaa monikielisen ajankuvan esittämisen pioneerinä. Panoramassa tutut ankkurit Yousif Abu Al Fawz, Tan Klemetti ja Alexei Rasumovski saavat mukaan uuden somalivahvistuksen, Mohamed Matanin. Suosittelemme pohjolaan kotiutuvien suomeksi tekstitettyjä ajankohtaiskatsauksia kuunneltavaksi myös umpihärmäläisille.

Taideohjelmistossa nähdään muun muassa esityksiä Yöpaikat-sarjasta, joka oli osa m-cultin tuottamaa kesän Media Facades Festivaalia. Tulemme näkemään myös, kuinka helsinkiläiset yhteisöt saivat kaapattua puheenvuoron kaupungin ratikoiden ja metrojen mainosnäytöiltä.

29.06.2015

Puolijokke

Uskomaton ruohonjuurikulttuurin, aktivismin ja vapaan taiteen kotimaa Suomi näyttäytyy kaikkien puistojensa kukkaloistossa. Metsät pursuilevat tanssijoita… Musiikkia ja mielikuvitusta on kaikkialla. Me juhlistamme uutta taiteen kesää esittämällä virkistäviä poimintoja edellisiltä kesiltä. Inspiraatiota omillekin laitumillesi lyhytelokuvien, konserttitaltioiden, taiteilijahaastatteluiden ja monien uusien virikkeiden parissa!

07.01.2015

M2HZ:n toimitus toivottaa kaikille parasta uutta vuotta 2015! Vuotemme vaihtui kulttuurien juhlan merkeissä, sillä joulukuun ohjelmistossa nähtiin perinteisen lasten itse tekemän animaatiokalenterin lisäksi kansainvälinen kokkiohjelma, jossa turvapaikanhakijoita kokoontui jakamaan ajatuksiaan ja lämpimäisten lempiperinneherkkujensa ohjeita. Lisäksi haastattelimme kuukauden mediataiteilija Kalle Hammia Keravan taidemuseossa ollessa näyttelyssä Vieraalla Maalla, jossa keskustellaan toiseudesta ajatuksia kutkuttavin tavoin ja muun muassa kaivaudutaan erään hylätyn kurdikylän muistoihin. Mediataiteilijatähtien haastattelut sekä monikielinen Panorama jatkuvat muiden työpajahedelmien ja kulttuuripoimintojen ohella tänäkin vuonna, tervetuloa taas mukaan niin hengessä kuin henkilökohtaisestikin!

 

02.09.2014

Archipelago Sci-fiArchipelago Sci-fi

Syyskuu alkaa utopian ja science fictionin parissa, sillä kuten Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta-Kalleinen sanovat, "entä-jos"-skenaarioissa on paljon voimaa ja mahdollisuuksia rakentavaan yhteiskuntakritiikkin. Todellisuuden tutkimuskeskuksen ja Pikseliähkyn Kulttuurikoodi-työpajoissa kokeiltiin kuinka tietokonekoodien funktiomalleja voi luovasti soveltaa ihmisen ajatteluun ja toimintaan. Lisäksi Juhlaviikkojen Media Facades -festivaaleilta nähdään dokumentaatioita ja taiteilijaesittelyjä, kuten esimerkiksi Timo Bredenbergin I, Cloud - dystooppinen tietokonepeli, joka vaikuttaa yhtä herättävästi kuin YKON:in utopia-live-roolipelit...

Myös Panorama palaa kesätauolta kertomaan uutisia arabian, thain, ranskan ja venäjän kielillä.

M2HZ:n nettisivustoa uudistetaan syksyn aikana: kuukausittain julkaistavan uuden ohjelmiston rinnalla voit katsoa myös vanhoja viikkolähetyksiä sekä valikoituja helmiä, joita m2hz-toimitus nostaa arkistoistamme. M2HZ-arkistot ulottuvat taaksepäin katsoen aina toukokuuhun 2007 (säännöllinen ohjelmatuotanto ja viikottaiset lähetykset alkoivat keväällä 2008). Tätä drupal-pohjaista public access -sivustoa viedään avoimeen ja kommonaaliseen suuntaan meidän kaikkien toimesta: laita kommenttia tai ota yhteyttä, jos haluat osallistua.

21.08.2014

John FailJohn W. Fail / Pixelache

Niin vanhoille kuin uusillekin katsojille vinkiksi mahdollisimman mukavaan kulttuurikokemukseen mainittakoon uusiutuneesti käyttöön otettu soittolista etusivullamme, joka päivittyy uuteen uskoon joka kuukausi. Sen lisäksi, että näette soittolistaa katsomalla ohjelmat uutuusjärjestyksessä, löytyy ohjelmavirrasta myös samoja teemoja koskevia M2HZ-klassikoita ja animaatiosarjoja.

Tellervo ja OliverTellervo ja Oliver

Elokuussa keskustellaan yhteisöllisyydestä ja osallistumisesta. Kuukauden mediataiteilijat Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta-Kalleinen ovat yhteisöllisten taiteellisten projektien mestareita. Samalla Vartiosaarella kuvaamamme Pikselähky-dokumentaatio Commons-aiheesta koskettaa jakamista omasta näkökulmastaan, ja lisäksi seuraamme Melliferopolis-Arkkitehtuuria mehiläisille -työpajaa. Uusintojen joukossa kuullaan esimerkiksi yhteisöllisesti soitetusta äänitaiteesta tapahtumasta Share.

MelliferopolisMelliferopolis - Architecture for Bees

27.05.2014

You/Me : Vampira

Helsingin rannoilla ja etenkin suvisessa Suvilahdessa liikkuvalle suositellaan vielä tämän viikon ajan käyntiä omin aistein kokemassa kuukauden mediataiteilija Marjatta Ojan A Crack In The Wallpaper-teos, joka löytyy Esitystaiteen Keskusksessa 31.5. asti. Kuukauden Mediataiteilija keskustelee sarjan tämän kuun neljännessä osassa uusimpansa syvyyksistä taideteorian professori Riikka Stewenin kanssa, mutta siihen asti nähdään projisoinnin ja tilanneveistosten edelläkävijän muita teoksia.

(Ja HUOMIO! Lauantaina 31.5. taiteilija myös itse on paikalla esitystaiteen keskuksessa, joten lakkiaisilta kerkeävillä on mahdollisuus keksustella hänen kanssaan jopa henkilökohtaisesti!)

Huhtikuun mediataiteilijana esiteltiin Andy Best, joka rakentaa mm. ilmatäytteisiä vuorovaikutteisia teoksia, pomppulinnoja.

Andy BestAndy Best

 

Charis ja TsemblaCharis ja Tsembla

Lisäksi suositellaan vaikuttavien Äänen Lumon konserttitaltiointien kuulemista myös kokonaisuudessaan ystävämedia Korppiradiossa, www.korppiradio.net.

 

26.03.2014

Paikallisesta taidekulttuuristamme valveutuneeksi itseään luuleva henkilö ei voi jättää katsomatta nyt koko sarjana julkistettua Pinky Productionsin ja M2HZ:n Erkki Pirtola Lähikuvassa-ohjelmaa!

Erkki ja Eero
Eero Yli-Vakkurin haastattelema Erkki Pirtola on nähnyt suomalaisen undergroundin nousun, muttei vielä tuhoa, siitä huolimatta että guggenheimistynyt kulttuuripolitiikka taideopetusta myöten saa silminnäkijältä terävää kritiikkiä. Hän on ollut kameroineen tai ilman läsnä usein silloin kun kollektiivisen luomisen syke on ollut intensiivisemmillään, kohdannut valtavirran tuulimyllyt Iltalehteen kirjoittaessaan, löytänyt ITE-taiteen ja jopa asunut Kalervo Palsan kanssa, kuten juuri julkaistussa viimeisessä osassa selviää.

Pirtola GetsemanessaPirtola Getsemanessa

Tulossa myös Pirtolan omia dokumentaatioita Kalervo Palsan viimeisestä asumuksesta Kittilässä.

04.03.2014

AkusmataAkusmata

Helmikuun mediataiteilija Petri Kuljuntausta saa teemana jatkoa, kun kanavallamme tarjoillaan tässä kuussa Äänen Lumon taltiointeja.

Panoraman vanhoja tuttuja ankkureita puolestaan nähdään keväisen uudistuneella ilmeellä. Vanha amimaatiosuosikkimme Jouni Viljakaisen pitkä videoteos Rautakoiran unet on julkaistu kolmessa osassa - ja kunnon väriä hiipuvan talven harmauteen toi Helsinki winter garffiti 2014.

HWG2014HWG2014

14.01.2014

Vuosi 2014 käynnistyi M2HZ:lla valoisasti kulttuurin merkeissä.

Heidi Tikka

Kuukauden mediataiteilijana on Heidi Tikka, jonka Kosketusetäisyys -näyttelyn voi käydä kokemassa Galleria Sculptorissa 19. tammikuuuta saakka.

Yhteistuotantona Korppiradion kanssa on syntynyt Kulttuurikanttarelli -ohjelma, jonka ensimmäinen jakso vie meidät Lux Helsinkiin sekä sen varjotapahtumaan Aikeen edistämiskeskuksen telttaan.

Lux HelsinkiLux Helsinki

Pysykää kanavalla!

06.12.2013

Kontulan ala-asteen 2-4-luokkalaiset animoivat jälleen loistavan animaatiokalenterin. Luukut avautuvat joulukuussa päivittäin M2HZ- ja Stadi.TV- sivustoilla sekä ohikulkijoille Lasipalatsin aukiolla klo 17-21, Kontulan kirjaston ikkunassa ja Kontupisteellä. Joulun alla saamme myös tervehdyksen Kinaporin palvelukeskuksesta. Ryhmä Kinaporin asiakkaita ja vapaaehtoisia valmistivat työpajassa oman jouluisen videotervehdyksen, joka on tarkoitettu erityisesti iäkkäille kaupunkilaisille.

layout-element
layout-element