Ajankohtaista

27.05.2014

Helsingin rannoilla ja etenkin suvisessa Suvilahdessa liikkuvalle suositellaan vielä tämän viikon ajan käyntiä omin aistein kokemassa kuukauden mediataiteilija Marjatta Ojan A Crack In The Wallpaper-teos, joka löytyy Esitystaiteen Keskusksessa 31.5. asti. Kuukauden Mediataiteilija keskustelee sarjan tämän kuun neljännessä osassa uusimpansa syvyyksistä taideteorian professori Riikka Stewenin kanssa, mutta siihen asti nähdään projisoinnin ja tilanneveistosten edelläkävijän muita teoksia.

(Ja HUOMIO! Lauantaina 31.5. taiteilija myös itse on paikalla esitystaiteen keskuksessa, joten lakkiaisilta kerkeävillä on mahdollisuus keksustella hänen kanssaan jopa henkilökohtaisesti!)

Lisäksi suositellaan vaikuttavien Äänen Lumon konserttitaltiointien kuulemista myös kokonaisuudessaan ystävämedia Korppiradiossa, www.korppiradio.net.

 

26.03.2014

Paikallisesta taidekulttuuristamme valveutuneeksi itseään luuleva henkilö ei voi jättää katsomatta nyt koko sarjana julkistettua Pinky Productionsin ja M2HZ:n Erkki Pirtola Lähikuvassa-ohjelmaa!

http://m2hz.net/ohjelmat/erkki-pirtola

Eero Yli-Vakkurin haastattelema Erkki Pirtola on nähnyt suomalaisen undergroundin nousun, muttei vielä tuhoa, siitä huolimatta että guggenheimistynyt kulttuuripolitiikka taideopetusta myöten saa silminnäkijältä terävää kritiikkiä. Hän on ollut kameroineen tai ilman läsnä usein silloin kun kollektiivisen luomisen syke on ollut intensiivisemmillään, kohdannut valtavirran tuulimyllyt Iltalehteen kirjoittaessaan, löytänyt ITE-taiteen ja jopa asunut Kalervo Palsan kanssa, kuten juuri julkaistussa viimeisessä osassa selviää.

Tulossa myös Pirtolan omia dokumentaatioita Kalervo Palsan viimeisestä asumuksesta Kittilässä.

04.03.2014

Helmikuun mediataiteilija Petri Kuljuntausta saa teemana jatkoa, kun kanavallamme tarjoillaan tässä kuussa Äänen Lumon taltiointeja. Panoraman vanhoja tuttuja ankkureita puolestaan nähdään keväisen uudistuneella ilmeellä. Vanha amimaatiosuosikkimme Jouni Viljakaisen pitkä videoteos Rautakoiran unet on julkaistu kolmessa osassa - ja kunnon väriä hiipuvan talven harmauteen toi Helsinki winter garffiti 2014.

06.12.2013

Kontulan ala-asteen 2-4-luokkalaiset animoivat jälleen loistavan animaatiokalenterin. Luukut avautuvat joulukuussa päivittäin M2HZ- ja Stadi.TV- sivustoilla sekä ohikulkijoille Lasipalatsin aukiolla klo 17-21, Kontulan kirjaston ikkunassa ja Kontupisteellä. Joulun alla saamme myös tervehdyksen Kinaporin palvelukeskuksesta. Ryhmä Kinaporin asiakkaita ja vapaaehtoisia valmistivat työpajassa oman jouluisen videotervehdyksen, joka on tarkoitettu erityisesti iäkkäille kaupunkilaisille.

04.04.2013
M2HZ:n tämän kevään tulenkantavaksi teemaksi on muodostunut sanataide, ja ohjelmistossa kosketellaan yhtä lailla muuttuvan kuin ikuisenkin runouden olemusta 2010-luvun Suomessa usean eri ohjelman puitteissa. Lavarunouden suomenmestaruuskisojen Helsingin osakilpailuesitykset tuovat esiin elävän kirjon nykyrunoilijoita, samalla kun jo legendaarinen Kuolleiden runoilijoiden klubi esittää tulkintoja vanhoista kotimaisista klassikoista.
12.02.2013

M2HZ kulkee kohti kevättä; lämpimämmästä vuodenajasta voi tuntea elvyttävän tuulahduksen, kun näemme dokumentaation Festivaali Norpaksen Tanssipolusta taiteen eloon herättämässä metsässä.

Vanha klassikkosarja Kuolleiden runoilijoiden klubi sulattaa myös jään tunteella ja Tulenkantajilla. Korjaamolla vuosina 2008-2009 kuvatussa sarjassa nykyrunoilijat tulkitsevat edesmenneiden kollegoidensa tekstejä – ensimmäisessä ohjelmassa kuullaan Pentti Saarikoskea.

Kuukauden mediataiteilijana on Albert Laine, jolta näemme veistoksia, animaatota ja saamme esimerkiksi myös vinkejä tietokoneiden kotikorjaukseen helmikuun aikana!

11.12.2012

White Colors-kollektiivi antaa äänitaideprojekteillaan väriä erikoisille, hyljäteyillekin paikoille, kuten kadulle pysäköity auto, autiotalo, tyhjä kontti, tavaratalon hissi, kaukainen holvikäytävä tuulisella saarella... M2HZ:n joulukuun mediataiteilija-ohjelmassa kollektiivin puuhamies Joonas Siren kertoo tarinoita näiden taidekokemusten taustalta, antaen jälleen uuden näkökulman äänitaiteen mahdollisuuksiin. Aiheesta kiinostuneille, jotka eivät ole nähneet kanavamme äänitaiteesta kertovaa viimekeväistä sarjaa Deamhouse-tapahtumasta, suosittelemme: http://m2hz.net/ohjelmat/dream-house

14.11.2012

Marraskuussa M2HZ vie kierrokselle Jaakko Pesosen vaikuttavassa Ihmiskoneet-näyttelyssä, (Forum Box 29.09.–21.10. 2012). Inhimillisyyttä, ennakkoluuloja ja nykymaailman politiikkaa videoinstallaatioissaan käsittelevä kuukauden mediataiteilija kertoo teostensa syntymästä ja keskustelee ajatuksista niiden taustalla.

04.10.2012

Ystävät auttavat, hämäävät ja yllättävät taas kun Kaaoksen toinen tuotantokausi alkaa! Nuorten fiktiivinen draamasarja kertoo yhden viikon tapahtumista – ja teini-iässähän ei tunnetusti ole rajaa sille, kuinka paljon draamaa, kuten myös iloa, yhteen viikkoon voi mahtua.

Nyt edessä on siis... Maanantai, jolloin kouluun on palattu taas kesän jälkeen. Uusia ystävyyssuhteita on syntynyt, Krisu on esimerkiksi löytänyt tyttöystävän ja muuttanut pois kotoa. Olivia on saanut uusia kavereita, mutta uusi tyyli ei mene läpi. Will kokee tulleensa hylätyksi niin perheensä kuin ystävänsä puolesta, eikä Jessicankaan kotona asiat ole muuttuneet ainakaan parempaan... Seuraa koko sarjaa M2HZ:lla!

14.08.2012

M2HZ:n viikottaiset ohjelmistot jatkuvat värikkäinä, koskettavina ja maukkaina. Syyskaudella saamme mm. kolmen keskustelun myötä syventyä Todellisuuden tutkimuskeskuksen johdattelemana utooppiseen todellisuuteen.

M-cultin järjestämän Media Facades Festival Helsinki 2012 -kaupunkimediataidetapahtuman antia pimeneviin iltoihin on tarjolla sekä kylillä 20.-26.8. että kanavallamme syksyn kuluessa.

Lisäksi luvassa on Kino Euphorian lyhytelokuvia, Vadelma ry:n tapahtumataltiointeja, Kotomedian keskustelu- ja uutislähetyksiä, ja paljon muuta. Pysykää siis kanavalla!

layout-element
layout-element